Ce trebuie să știi înainte de a pleca în Egipt!

Unde putem călători și în ce condiții, m-au întrebat clienții și prietenii mei. Ei bine am decis să vă împărtășesc cu voi, ce condiții trebuie să îndepliniți pentru a avea vacanța dorită.

Ei bine pentru astăzi am ales să vorbim despre condițiile de călătorie în Egipt. Egiptul este o destinație perfectă de a petrece vacanța, bucurându-te de plajă și mare.

Ce trebuie să știi înainte de a pleca în Egipt!

Toți călătorii care intră in Egipt, trebuie să prezinte un test negativ RT PCR de COVID19 efectuat cu maxim 72 de ore anterior sosirii în Egipt,  in copie clară în limba engleză, la un laborator acreditat și să conțină data și ora la care a fost efectuat.

La îmbarcarea pasagerilor pe Aeroportul Henri Coanda (OTP) pentru zborurile către HURGHADA, compania aeriană TAROM impune obligativitatea prezentării testului PCR negativ pentru toți pasagerii. Deci iată o măsură de a călători în siguranță la destinație.

Testul PCR negativ trebuie să aibă ștampila clară de laborator și semnătura medicului, să conțină filigran sau cod QR care să prezinte rezultatele testelor pe siteul oficial al laboratorului.

Acesta trebuie să fie prezentat printat pe hârtie sau prin e-mailul oficial al laboratorului direct către clienți / testul PCR nu va fi valid dacă este din orice alt e-mail și să aibă informații clare și corecte despre clienți.

Orice test PCR scris manual nu va fi valid. Note importante: Testul trebuie să fie prezentat atât pe aeroportul din România, la check-in, cât și la punctul de control a pașapoartelor la intrarea în Egipt.

În cazul în care exista pasageri care nu s-au tesat în România, în mod exceptional pot fi îmbarcați în anumite condiții:

  1. Se vor prealoca ultimele locuri ale aeronavei astfel încât să fie debarcați la destinație separat, pe un flux indicat de agentul de handling la sosire.
  2. Este obligatoriu ca pasagerii să poarte masca pe toată durata zborului și să respecte reglementările in vigoare.
  3. După efectuarea testului pasagerii vor fi izolați în camera de hotel până la primirea rezultatului (24-48 ore).
  4. În cazul în care vor exista pasageri diagnosticați cu COVID-19, Compania TAROM nu va putea transporta pasagerii înainte de cele 14 zile obigatorii de izolare;
  5. Există posibilitatea să fie obligați să se autoizoleze și pasagerii care au avut locuri alocate în jurul unui pasager depistat pozitiv; Costul unui test efectuat in Hurghada este de 30 usd/persoană.

Turiștii care nu respectă regulile de mai sus vor trebui să facă din nou testul în Laboratorul Aeroporturilor din Egipt. Conform declarației Autorității Civile Egiptene.

Copiii cu vârsta sub 6 ani sunt scutiți de la prezentarea testului.

La sosirea pe aeroporturile din Marsa Matrouh, Hurghada (guvernoratul Red Sea), Sharm El Sheikh (guvernoratul Sinaiul de Sud), Luxor și Aswan turiștii sunt scutiți de obținerea vizei de intrare pe teritoriul egiptean (până la data de 30 Aprilie 2021). Cetățenii români care sosesc direct pe aeroportul din Cairo au nevoie de viză de intrare, care se obține de la Ambasada Republicii Arabe Egipt la București sau direct de la autoritățile de frontieră din aeroport.

În hotelurile desemnate (doar cu ocuparea a 50% din capacitate) vor fi luate măsuri de protecție speciale, iar în cazul depistării unui caz de COVID-19, respectiva persoana va fi carantinată în camere special amenajate în hotel, iar în cazul agravării simptomelor va fi spitalizată (situație care va genera condiții speciale de tratament și întoarcerea în țară pe cheltuiala turistului).

Documentul de călătorie utilizat (pașaport simplu sau pașaport simplu temporar) trebuie să aibă o valabilitate de minim 6 luni de la data intrării pe teritoriul Egiptului.

Și acum că ați primit toate informații de care aveți nevoie, vă așteptăm să vă procurați vacanța de la prețuri începând cu 340 de euro/persoană/ sejur 7 nopți cu ALL INCLUSIVE.

Sunt Ionuț Chirică, managerul agenției de turism Johny Touring și te aștept să îți ofer vacanțele mult dorite. Vă mulțumesc pentru că sunteți alături de noi în rubrica turism al revistei Axellerads Boudoir și vă aștept cu următoarea destinație de vacanță pe care am pregătit-o pentru voi. Zbor lin și în siguranță!