DELTA DUNĂRII | Un paradis ce trebuie vizitat măcar o dată în viață

Unde ai putea petrece o vacanță de neuitat, mai ales în contextul pandemiei COVID, dacă nu într-un loc departe de aglomerație, dar care îți oferă multe oportunități de agrement și recreere.

Când spunem Delta Dunării ne gândim la păsări, nuferi, pescuit, dar și la relaxare și plimbări pe canalele interioare.

Ce putem face într-o zi în Delta Dunării?

Fie că suntem într-un sejur mai lung sau ne aflăm în Tulcea și ne dorim o excursie de o zi în Delta Dunării, nu putem rata principalele obiective turistice.

Pădurea Letea – cea mai nordică pădure subtropicală din Europa în care veți întâlni liane, viță sălbatică, celebrii cai sălbatici, dar și dunele de nisip și ștejarii seculari. Pădurea Letea este cea mai veche rezervație naturală din România.

Odată ajunși în satul Letea te poți îmbarca într-un jeep safari sau mai tradițional în căruțele special aranjate pentru o călătorie prin pădurea Letea. Taxa de safari sau căruță 25 de lei, iar accesul în pădure este 5 lei.

După o plimbare binemeritată în care am observat și admirat peisajul unic, putem lua un prânz tradițional pescăresc între 50-60 de lei/persoană. O ciorbă, un pește prăjit și o plăcintă dobrogeană și astfel veți degusta din bucătăria tradițională dobrogeană.

Ne continuăm vizita pe lacurile și canalele interioare până ajungem la Sulina, la gura de vărsare a Dunării în Mare, observăm epava și farul vechi acolo unde s-au turnat secvențele din filmul ”Toate pânzele sus”. Pe tot parcursul excursiei putem observa fauna și flora Deltei.

Ajunși în unicul oraș din Delta Dunării și cel mai estic punct al României, ne debarcăm și avem timp să ne bucurăm de timp liber. Recomand vizitarea Cimitirului Comisiei Europene a Dunării cel care adăpostește 18 etnii și câteva povești neștiute și necunoscute, cum ar fi Mormântul Piratului, Mormântul Prințesei sau a celor 2 îndrăgostiți.

Un alt obiectiv pentru că suntem în zonă, plaja Sulina, unde ne putem scufunda în Marea Neagră și să ne bucurăm de razele soarelui pe nisipul fin.

Muzeul Farului, ce momentan se află în reabilitare, este un alt obiectiv ce nu trebuie ratat într-o excursie de o zi în Delta Dunării, la Sulina. Dacă între timp vi se face foame, vă recomandăm o masă delicioasă la Restaurant Marea Neagră din Sulina, acolo unde bucătăria tradițională și peștele proaspăt sunt la mare căutare.

După tot timpul petrecut la Sulina, și nu ați ratat plimbarea pe faleză, acolo unde vedem Palatul Comisiei Europene a Dunării, Catedrala Sf. Apostol și Pavel, si alte bisericii pe rit vechi, grecești, e timpul să ne îmbarcăm spre casă. Un drum de o oră și jumătate străbătut pe brațul Sulina, unde putem vedea apusul, vapoarele mari ce sosesc în țară prin Marea Neagră, comuna Crișan, ajungem în Tulcea, în portul Tulcea, unde se încheie excursia noastră de o zi în Delta Dunării.

Costul excursiei ajunge undeva la 220 de lei/persoană, în funcție de operator, fără prânzul pescăresc de la Letea, sau intrarea și transportul în Pădure, ori intrările la obiectivele turistice (Muzeul Farului).

Cam atât pentru acest episod, sunt Ionuț Chirică directorul agenției de turism Johny Touring și abia aștept să-ți povestesc în următorul episod unde vom mai călători. Până atunci mă găsești în social media.

Separator image Posted in Travel.