De ce am ales yoga

Se întâmplă ca atunci când ai un gând și îl urmezi, să începi să simți că a fost chemarea ta. Mereu am zis că nu eu am ales yoga, ci yoga  m-a ales pe mine.  Nu am un corp flexibil special de yoga, nu am avut format un psihic care să înțeleagă ușor yoga, am crescut și am trăit într-un mediu total opus yoga. Mă puteam cataloga ușor în categoria celor care societatea nu le dă ușor șanse de schimbare.

A început totul într-o seară când am visat că trebuie să fac yoga, de atunci îmi venea în gând cuvantul yoga și nu înțelegeam ce este de fapt. Nu văzusem nimic de genul până în acel moment. Am intrat pe internet și încercam să fac după videoclipuri singură în casă, tot căutam prin oraș și încă nu aveam studio-uri de yoga deschise în Constanța.

La început nu aveam un mediu și un loc unde să pot practica yoga, cu toate acestea am înțeles și simțit yoga înainte să citesc și să ințeleg semnificațiile, corpul meu s-a așezat de la sine odată ce mintea mea a respirat mai mult și acolo unde nu găseam locul, mi l-am făcut eu. Și tot ceea ce simțeam și învățam pe propriul corp și pe propria persoană mi s-au adeverit în timp prin textele celor de specialitate și prin învățămintele pe care ți le aduce yoga.

De mic copil mi-am dorit libertatea sufletului și a iubirii, cumva ele nu se aliniau cu ceea ce părea viața să fie în general, dar am știut că am puterea necesară să aleg ce să mi se întâmple, dar nu știam exact ce înseamnă asta, astăzi după 5 ani de yoga pot spune că am reușit să mă conectez la sinele meu, să imi ascult instinctele și să îmi păstrez liniștea interioară și în momente de cumpănă.

Yoga a definit și a subliniat tot ceea ce înseamnă dezvoltarea mea personală. Tot ceea ce găsești în cărțile de dezvoltare capătă un alt sens , mult mai ușor de înțeles atunci când tu lucrezi cu propria persoană atât conștient cât și la nivel subtil inconștient.

Când practici yoga și meditație obții liniștite, liniște în gânduri, transmiți calm pentru corp, comunici cu el și nu cu gândurile tale și de aici încep beneficiile. Ești mai calm, analizezi mai ușor ceea ce ți se întâmplă, nu te mai stresezi din orice, poți să lucrezi cu tine să reușești să renunți la Dependențe, să îți dai seama care sunt punctele slabe, să le accepți și să le folosești în alt scop, îți dai seama cu adevărat ceea ce îți dorești și știi ce să transmiți Uiversului. Vezi care sunt frustrările, cum ai ajuns la ele, care parte a corpului au afectat și cum poți face să vindeci, înveți să îți asculți corpul și care sunt nevoile lui adevărate (nu ale minții). Reușesti să te bucuri de lucrurile mărunte un viața ta și să le apreciezi pe cele mari. Te obișnuiești să nu te mai judeci și să nu îi judeci pe cei din jur. Un reset al minții care se întâmplă în timp, prin deschidere și dorința de autentic și de schimbare.

Yoga și meditația pot fi ușor integrate ca parte din viață fiind totodată folosită și ca terapie. Dacă nu practici zilnic, nu înseamnă că nu faci yoga, dacă adormi când meditezi, nu înseamnă că nu e bine. Toate fac parte treptat din schimbarea percepției și este drumul către accesarea propriul suflet, al inimii, al spiritului. Corpul în timp se obișnuieste cu binele și îți va cere să practice mereu, meditația te va ajuta să îți antrenezi mintea să vadă binele și să asculte ceea ce îi cere corpul. Eu în societate, eu cu mine, eu cu familia mea și despre sinele meu, toate se aliniează și capătă un echilibru de îndată ce ajungi să te cunoști și să te asculți cu adevărat.

Astfel, drumul spre profesor de yoga cu gândul că aș putea să împart acest colț de rai cu alte persoane, în așa fel încât fiecare să își creeze propriul norișor al cunoașterii și al adevărului lor personal.

Yoga a fost o terapie pentru mine, o vindecare a copilăriei, o acceptare a prezentului, un aliat pentru viitor și pentru construirea lui și calea spre reinventarea propriei persoane. Sfătuiesc orice persoană să încerce cu deschidere practicarea yoga și a meditației, să propună ca minim de două ori pe săptămână să facă asanele și minimum  zece minute pe zi de relaxare și meditație. Poți face yoga în confortul propriului cămin sau poți căuta un studio acreditat de yoga pentru inițiere.  Momentan studioul meu de yoga și dezoltare personală este închis fiind în concediu de maternitate. Am decis ca toată energia mea să fie direcționată către cel mai frumos cadou pe care Universul ți-l poate trimite, și anume pentru fetița mea, dar în curând mă puteți urmări online.

Un articol semnat de Mihaela Bălăceanu, Yoga Clinic România