Cum îți alegi instructorul de yoga?

În teorie, nu e o sarcină prea dificilă pentru cineva în control asupra propriei conștiințe. Pe de altă parte, însă, dacă te afli la începutul drumului tău în yoga, e bine să rămâi cu simțurile ascuțite  După cum spunea un prieten tare drag nouă, învață să te îndoiești. Nu lua de bun tot ce auzi, filtrează, întreabă-te, îndoiește-te. Și abia după aceea, dacă rezonezi cu omul și îți pare sănătos la cap, încrede-te.

În yoga și în orice practică spirituală, ai nevoie de cineva care a fost acolo unde ești tu și nu îți vorbește din cărți, ai nevoie de cineva care practică ceea ce propovăduiește, nu de o persoană falsă. Ai nevoie de cineva care și-a rezolvat deja propriile probleme, a învins în lupta cu frustrarea, furia, competiția, ego-ul și este pe o cale în care unicornii, citatele din Osho și “curcubeele spirituale” nu reprezintă absolut nimic  Ai nevoie de autenticitate dacă vrei să devii autentic(ă).

Nu uita că instructorii sunt și ei oameni și au aproape aceeași zbatere interioară ca majoritatea oamenilor. Oricine vrea să se “vândă” supraom, pogorât de undeva din astral să salveze omenirea, să știi că este doar good marketing sau spiritualitate prost înțeleasă.

Desigur, e posibil să rezonezi și cu altfel de persoane. Atragem ceea ce suntem și unii avem tendința de a ne înconjura de oameni asemenea nouă. Așa că uite-te bine la ghizii tăi. De orice fel. Și caută compania acelor persoane care scot ce e mai bun și mai real din tine.
Don’t settle for less 

Namaste 🙏

Un articol semnat de Mihaela Dragomir