Yoga. Lifestyle sau trend de moment?

Din fericire, din ce în ce mai mulți oameni încep să practice yoga în România. Din păcate, nu toți o fac pentru motivele corecte. Suntem în faza în care riscăm să avem mai mulți instructori de yoga decât practicanți și mai multe dogme decât simțăminte.

Yoga nu înseamnă doar orele petrecute în studio sau practica de acasă după diverse tutoriale online. Yoga este un stil de viață, cu principii etice, morale și comportamentale care se văd (sau nu) în fiecare oră a zilei.
Dacă te-ai apucat de yoga ca să slăbești sau pentru că deja ți se pare că “toată lumea face yoga”, probabil că nu vei rămâne foarte mult fanul practicii.

Dacă, însă, ai simțit o chemare sau starea ta de sănătate ți-a șoptit mai mult sau mai puțin suav că e momentul unei schimbări, înseamnă că ești pe drumul cel bun. Ești în faza în care simți că viața e mai mult de atât, că sunt lucruri pe care totuși nu le știi, că poți atinge un potențial de creștere emoțională, mentală și spirituală despre care nici nu știai. Și începi să cauți răspunsuri. Și încep să apară și mai multe întrebări. Și iar cauți răspunsuri. Și te documentezi. Și citești. Și iei din toate informațiile doar ce îți trebuie și cu ce rezonezi.

Când simți că yoga devine parte din tine, o vei vedea în felul în care reacționezi: non-impulsiv, cu inima deschisă, nu mai simți nevoia să te justifici, să devii defensiv sau să te agăți de evenimente sau oameni care să te valideze. Înveți că se poate obține orice și cu duhul blândeții. Iar dacă nu se poate, înseamnă că nu e pentru tine. Înveți că oamenii sunt la fel de imperfecți ca și tine, că suntem diferiți și tocmai asta ne face frumoși. Și mai înveți să te prețuiești, să te pui în valoare și în slujba binelui, să faci lumină oriunde te-ai duce.
Yoga este un stil de viață. De viață bună, echilibrată și autentică.

Un articol semnat de Mihaela Dragomir