IUBEȘTE-ȚI CORPUL!

Ori de câte ori acționezi fără respect față de corpul fizic, pierzi contactul cu realitatea, căci acest contact se realizează prin trupul tău. Corpul este puntea care te leagă de realitate, este templul ființei tale.

Învățând să îți iubești corpul poți trăi plenar iar potențialul de seducție să fie la cote maxime indiferent de vârstă ori statut social.

Sigur că da, pentru un bărbat contează cum arată o femeie. Mai mult decât atât, adoră femeile tinere. Este foarte adevărat! Dar asta nu înseamnă că dacă nu mai ai 25 de ani nu poți să ai anumite însușiri și comportamente care să te facă  foarte atrăgătoare.

Eu sunt siderată când aud spunându-se ” acceptă-te așa cum ești și totul va fi bine”. Bine-bine, dar cum să mă iubesc âand, orice aș face, în momentul în care mă uit în oglindă îmi vine să o sparg pentru că nu îmi place cum arăt? În practica mea ca și consultant de imagine am întrebat multe femei dacă le place trupul lor. Și … ghici? Aproape fiecare mi-a zis ” nu ” sau ” așa și așa”. Nu știu dacă pot să număr pe degetele de la o mână persoanele care mi-au răspuns cu ” da”. Ce ușurare să văd că nu sunt singura care simte asta în legătură cu corpul meu!

Asta nu este o scuză să ne complacem în nemulțumire. E clar că nu ne face bine și asta știi și tu! Gustul zborului de vultur la nivel înalt îl știm… și il vrem iar și iar..

Dacă nu îți place cum arăți azi, acum e momentul să faci ceva în această privință. Faptul că nu îți place propriul corp aduce după sine o serie de emoții negative. La un moment dat, acestea devin atât de intense, încât nu le mai poți controla. Așa că .. pe lângă stresul pe care îl simți când deschizi dulapul fiindcă nimic nu îți place să porți, te întristezi pentru că ți-e rușine să te dezbraci în fața unui bărbat. Această rușine te imobilizează atât de tare, încât nu îndrăznești deloc să te apropii de vreunul. Și, în singurătatea ta te gândești așa: ” Lasă că o să găsesc eu pe unul care să mă iubească pentru ceea ce sunt și pentru care nu o să conteze cum arăt”. Îndată ce îți spui asta pui automat o barieră între mintea și corpul tău. Iar corpul tău nu mai contează. Cât autosabotaj!

Dacă tu nu te iubești, cum te aștepți să te iubească un bărbat? Dacă nu înveți odată să te accepți și să te prețuiești , vei fi mereu condamnată să cerșești iubirea. Iar în momentul în care dispare iubirea lui pentru tine, toate se dărâmă în jurul tău și nu îți mai acorzi susținere.

Subscriu și eu la ideea că ceea ce avem în suflet contează! Dar este de dorit să transmiți semnale că ești disponibilă dacă vrei ca acel cineva să stea cu tine suficient de mult timp ca să-i arăți cât de frumoase îți sunt personalitatea și caracterul.

Dacă nici ție nu îți place trupul tău , atunci am o propunere : ia o foaie de hârtie acum și trage o linie în mijloc. În stânga scrie toate lucrurile care îți plac la trupul tîu, iar în dreapta lucrurile pe care le găsești discutabile. Poate ai mai făcut acest exercițiu. Dar eu l-am adaptat puțin. Așa că stai în fața unei oglinzi și începe de sus : de la frunte, păr, tâmple, arcade, sprâncene, ochi, clipit, pleoape, gene, pomeți, urechi, auz, gât, voce, umeri, brațe, coate, etc. Evaluează fiecare părticică din corpul tău. Acum ce ai zice dacă ai trece la organele interne : emisfera dreaptă, cea stângă, cortexul vizual, cerebelul, măduvă , vertebrele, esofagul, inima, plămânii, oasele , venele, etc. Lista trebuie să fie foarte lungă. Cercetează-te în cele mai mici detalii.

După ce ai facut exercițiul o să îți dai seama că nu ai un corp frumos ci ești acel corp! Poate că sunt unele lucruri care îți displac : un abdomen mai mare, brațe mai groase, celulită, etc. Sunt convinsă că vei găsi o serie de defecte. Hotărăște-te să corectezi ce poți corecta! Iar pe cele pe care nu le poti schimba privește-le într-o altă lumină. Dacă ești scundă de exemplu, și îți dorești să fii mai înaltă, oricât de mult te-ai cocoța pe tocuri nu vei fi mai înaltă în realitate! E doar o iluzie și un chin pentru ligamente de cele mai multe ori! Dar aerul drăgălaș pe care o femeie minionă îl manifestă este mult mai atractiv pentru un bărbat decât picioarele lungi. O atitudine sexy, jucăușă va suci mintea multor bărbați mai ușor decât frumusețea standard a unei femei. Frumusețea, de cele mai multe ori intimidează și copleșește.

Acceptăm genul de iubire pe care credem că o merităm! Vom extinde într-un articol viitor acest subiect până la dragostea și stima de sine. Până atunci ai grijă de temelia ființei tale, punctul de care ești ancorată- corpul tău fizic!

Un articol semnat de Aida Ciortan, consilier de imagine și administratorul magazinelor Blizzard Fashion Constanța.