De acum DULAPUL este prietenul tău!

Unele femei posedă forța de a-și conduce viața pe făgașul dorit și de a atrage tot ceea ce vor, iar altele indiferent de frumusețea, inteligența, educația, tinerețea lor, trec neobservate.

Și tu ai întrebări care te frământă? Simți că îți lipsește ceva ca să fii fericită, dar nu știi ce? Ai libertatea de a te bucura de viață. Poți iubi și te poți lăsa iubită la orice vârstă. Singură, căsătorită, într-o relație sau divorțată, cu sau fără copii, ai dreptul să fii fericită. Ai dreptul la iubire, admirație, apreciere, plăcere sexuală și îți poți stabili singură limitele de care simți că ai nevoie. Ne propunem ca această rubrică să vă fie la îndemână ce treptat devine un ghid complet al femeii împlinite, indiferent de statut social, vârstă sau carieră. Locul răspunsurilor care îți fac viața mai frumoasă.

Dacă în ediția trecută am vorbit despre DULAP- ca loc de întâlnire al trăirilor sufletești, de data aceasta scoatem toate hainele din garderobă și trecem la partea practică! Sunteți gata?

Sortează-le în trei categorii:

– haine de tipul LE PĂSTREZ

-haine de tipul ” O SĂ LE PORT DACĂ SLĂBESC/ MĂ ÎNGRAȘ”

– haine de tipul “OARE MERITĂ SĂ LE PĂSTREZ?”

Iată câteva întrebări pe care să ți le pui pentru a afla răspunsurile ușor:

– Această haină mă face să mă simt bine în pielea mea ?

-Se potrivește cu alte alte haine din garderoba mea?

-Se potrivește stilului de viață pe care îl am și spre care tind cu ardoare să acced?

– Mai am de gând sau nu să o port?

Hainele pe care le păstrezi aranjează-le pe categorii( fuste, rochii, pantaloni, cămăși, etc) și pe culori. Acest lucru te va ajuta să le găsești imediat și să le asortezi de fiecare dată.

Cel mai vizibil mod și deloc șifonat este modul de aranjare pe umerașe. Însă putem aranja dulapul exclusiv așa în cazul în care avem suficient spațiu. Dacă dulapurile sunt medii atunci o parte dintre lucruri trebuiesc împăturite. Cel mai economic mod fiind în suporți speciali iar puloverele de exemplu ar fi ideal să le rulăm. Nu vedem lucrurile atunci când dulapul este sufocat excesiv de haine, mai ales dacă acestea sunt dezordonate. Acest mod de aranjare vă scapă total de problema și nu vor mai fi necesare intervenții iar și iar.

Cu o singură condiție! Tot ce poți să faci și durează sub 5 minute fă în fiecare zi când te întorci acasă și pune lucrurile la locul lor. Inclusiv pantofii! Dacă nu facem asta și totul se transformă într-un maldăr nu ne mai place nimic și nici timp 20-30 de minute să deslușim prin haine nu vom avea.

La categoria ” MERITĂ SĂ LE PĂSTREZ?” vezi dacă pot fi combinate cu cele pe care le porți deja. Poate îți vine o idee cum să le asortezi și o să-ți placă. Sau fă ceva creativ cu ele, scurtează fusta sau pantalonul, adaugă detalii fine la croitor, accesorizează cu simboluri care te reprezintă și astfel ținutele tale vor fi cu atât mai particulare și vor vorbi despre tine chiar dacă nu ai apelat la un consultant vestimentar !

Scapă imediat de hainele ” Le port dacă slăbesc / mă îngraș”. Fie le faci cadou cuiva , fie le duci la o fundație de caritate. Se apropie perioada sărbătorilor pascale, sunt persoane care ar fi fericite saăpoarte ceea ce tu lași să zacă în dulap. Nu are rost să păstrezi haine de pe vremea când erai grasă/ slabă! Nu faci decât să rămâi blocată în problemele de greutate pe care le ai. Uitându-te la hainele care ți-au rămas mici, vei avea o senzație de neliniște și de nemulțumire. Dacă le păstrezi pe cele care sunt prea mari, te vei îndoi de capacitatea de a-ți menține silueta. Astfel, te sabotezi!

Și acum … au mai rămas unele care nu știm ce să facem cu ele . În loc să le aruncăm .. păstrăm lucruri scămoșate sau care nu mai arată bine și ne spunem că le vom purta prin casă. Ceea ce ori e fals și ținem dulapul ocupat cu ce nu trebuie ori și mai grav .. le purtăm! În acest context mondial predispus la izolare petrecem tot mai mult timp în casele noastre. Ce se întâmplă cu psihicul nostru dacă în casă ne îmbracăm neîngrijit ? Nu cumva arată a predispoziție către depresie ? Gândiți-vă la asta și protejați-vă cât mai mult! Suntem frumoase pentru noi și familia noastră! Așadar aruncăm lucrurile prea vechi, prea uzate și lăsăm pentru casă haine moi, confortabile dar în culori vesele ori pastelate care să ne dea o stare de bine.

Și acum … un subiect chiar sensibil! Lucrurile, cadourile primite de la oamenii dragi. Pe unele le adorăm și atunci când le purtăm sunt ca o ancoră în viața noastră pentru iubire, pentru prețuire, recunoștință, însemnătate.

Însă sunt și lucruri primite pe care nu le-am folosit niciodată și care pur și simplu nu ni se potrivesc. Nu lăsa vinovăția să pună stăpânire pe tine! Oamenii care te iubesc vor ca tu să te bucuri și să radiezi. Nu le-ar plăcea să simtă frustrarea unor lucruri nedorite fie și dacă au venit din partea lor. Deci curaj! Scapă și de acestea!

POZA ȘI ȚINUTA

Dacă ai terminat aranjarea dulapului alege cel puțin zece ținute pe care să le porți. Fă câte o poză cu fiecare ținută. Atunci când îți spui că nu ai ce să porți, uită-te la poze și-ți vor fi de mare ajutor . Din experiența cu clientele mele și dulapul lor cea mai bună formulă este chiar de a avea toată ținuta pregătită de sus până jos pe același umeraș! Adică? Fix ca în poză!

Magazinele care vând foarte bine sunt cele în care manechinii sunt aranjați și prezintă ținute cât mai asortate, complete și accesorizate până la cele mai mici detalii. Astfel clienții observând ansamblul sunt tentați să cumpere toate elementele fiind convinși că astfel nu dau greș! Și pe bună dreptate!

” DULAPUL ESTE MAGAZINUL TĂU”

Ce ar fi dacă, de fiecare dată când îl deschizi și cauți cu ce să te îmbraci , te-ai gândi la el ca la un magazin de haine din care alegi ținuta potrivită stării, a mesajului nonverbal pe care-ți dorești să îl transmiți și locului unde vrei să te duci? Gândindu-te așa, o să ai o perspectivă nouă asupra hainelor și cu siguranță o să le alegi pe cele în care să te simți frumoasă și atrăgătoare.

Aceste exerciții simple fac să înmugurească gustul stilului tău și te ajută să înveți să te folosești de hainele tale ca de un vehicul care să te ducă exact acolo unde sunt visele tale despre viața ta!