DULAPUL … locul în care își dau întâlnire toate trăirile tale sufletești!

În fiecare zi când te îndrepți spre șifonier cauți ceva de îmbrăcat. Dar în momentul în care îl deschizi, vrei să pui niște haine pe tine care să te facă să te simți bine. Dacă îți place cum arăți îmbrăcată te simți bine toată ziua. Dacă nu, parcă toate ies pe dos. Prin urmare, o femeie nu caută haine în dulap, ci mai degrabă caută să își administreze o doză de respect față de ea însăși. În câte dimineți nu ți se întâmplă să stai în fața șifonierului și să încerci o grămadă de haine și în final să spui :” N-am cu ce să mă îmbrac?”.

Dulapul păstrează o serie de preferințe și decepții ce descriu experiențele prin care ai trecut. E un fel de oglindă nu doar a evenimentelor, ci și a relațiilor, a despărțirilor prin care ai trecut. Reflectă starea financiară, atitudinea față de sex, pierderile, creșterile în greutate, schimbarea locului de muncă sau a mediului social, etc. Dulapul tău este cel mai bun profil psihologic pe care l-ai avut vreodată! Nu ne place să se bage cineva în dulapul nostru, așa cum nu ne place să-și bage nasul cineva în viața noastră. Culorile sunt indicii ale stărilor noastre emoționale. Unele haine te fac să zâmbești, altele îți produc stări dureroase. Aceste dureri au fost momente când ți-au otrăvit încrederea în tine și în potențialul tău. Dar aceste momente nu sunt destinul tău!

Ce ne interesează?

Cine ești tu ACUM, în prezent , și ce putem face acum cu hainele tale ca să îți placă felul în care arăți și te îmbraci. Ești pregătită?

ÎNCREDERE ÎN SINE = CHILOȚI

A te simți femeie adevărată începe cu chiloții pe care-i porți! Și nu mă refer la chiloții tanga, ci la acei chiloți în care te simți tu bine, atractivă și frumoasă.

Așa că du-te la sertarul cu chiloți și scoate-i pe toți. Pune-i pe pat, oriunde numai să-i vezi bine. Lumina aprinsă, da? Ia-i pe rând și întreabă-te: ” Chilotul ăsta mă face să mă simt atractivă?” Sortează-i pe cei în care te simți atractivă de cei în care nu te simți așa. Mai departe rămân în joc cei în care nu te simți atractivă. Apoi întreabă-te: “De ce nu mă fac să mă simt atractivă ?” Perfect! Du-te, caută o foarfecă și vino înapoi. Ești gata? Uite ce o să facem: Tăiem fiecare chilot care nu te face să te simți așa cum vrei. Bravo! Cum te simți? Așa-i că simți o senzație de eliberare?

Dacă nu mai ai chiloți deloc ( așa cum am pățit eu la primul experiment în urmă cu mai bine de trei ani), trebuie să cumperi unii noi. Ceea ce te rog este ca atunci când îi cumperi să îi alegi cu mare grijă și fără grabă! Înainte să-i cumperi, întreabă-te: ” Chilotul ăsta mă face să mă simt excelent?” Dacă raspunsul este “Nu”, să nu-i cumperi indiferent de marcă!

Să continuăm cu vizita prin dulap… Stai liniștită, nu mai ai nevoie de foarfecă! Dar spune drept, cât la sută dintre hainele tale chiar le porți în mod frecvent? Din experiența mea ca și consultant de imagine și vestimentație am observat că femeia poartă cam 20% din hainele pe care le are în dulap. Toate avem atâtea haine în dulap, încât am putea îmbrăca un regiment întreg și tot ar mai rămâne haine de purtat.

CARE SUNT MOTIVELE PENTRU CARE NOI, FEMEILE, AVEM TENDINȚA SĂ NE UMPLEM DULAPUL CU HAINE?

Cercetările ne arată ceva foarte interesant cum că noi cumpărăm haine atunci când:

-nu suntem noi cele care ne facem curățenie și ordine în lucruri, asfel uităm ori nu găsim unde sunt articolele necesare

-avem foarte multe haine murdare

-înainte de vacanțe

-ne este foarte frig sau foarte cald

-sunt promoții și ni se pare un preț bun

-suntem supărate, furioase sau plictisite

-ne simțim balonate

-ne-am uitat pe bloguri de modă sau reviste

-iubitul își cumpără haine.

Cam toate motivele pentru care ne cumpărăm haine  mai multe decât avem nevoie sunt irațonale. Nu crezi?

Dacă lucrurile stau așa, hai să vedem ce putem face să nu mai cheltuiești atât de mulți bani pe haine, dar să te bucuri din plin de garderoba ta. Iar cu banii economisiți mai bine îți îndeplinești niște vise pe care nu ai putut până acum.

Dacă există o femeie care îți face curat în casă, ori te ajută mama … de dulap te ocupi doar tu! Dacă ai tendința să cumperi haine atunci când ai foarte multe  rufe murdare, mai bine cumpără un detergent și un balsam al căror miros să îți placă mult și pune la spălat mai des. Calcă-le apoi!

Dacă pleci în vacanță, vezi mai întâi ce ai în dulap și fă-ți bagajul și apoi lista de cumpărături.

Când vine iarna, scoate-ți mai repede hainele groase, ca să le vezi. Procedează la fel și cu hainele de vară.

Când cumperi la promoții, întreabă-te dacă într-adevar ai nevoie de acea haină și dacă ai cu ce să o combini. Nu risca să o iei doar pentru că este ieftină.

Când ești supărată, distrage-ți atenția cu altceva. Ascultă o muzică bună, citește o carte, întâlnește-te cu o prietenă dar cel mai bine du-te și fă sport!

Ține minte! Plictiseala este o alegere! O femeie adevărată nu se plictisește niciodată!

Dacă te simți balonată, ori ai mâncat prea mult, ori ce nu trebuie. Energia ta este jos. În nici-un caz nu e un semnal că trebuie să te duci la cumpărături!

Ei bine … am rezolvat cumpăratul de haine compulsiv! Cât despre DULAP … VA MAI URMA!