Feminitatea … AZI!

Cât de important este să fim și să rămânem femei în această lume modernă, care se schimbă cu pași rapizi, unde nevoile și sentimentele femeii se neglijează din ce în ce mai mult… Majoritatea femeilor astăzi trăiesc modul de viață al unui bărbat. Acțiune, carieră, responsabilitate, succes, bani, concurență, strategie… Ea este învățată să gândească, să trăiască cu capul, să analizeze, nu-și permite doar să fie, cu inima. Ea nu mai poate fi vulnerabilă sau aflată în goana după valori masculine.

Ca femei, am fost învățate de mici că avem nevoie de statut în societate, pentru a fi acceptate și apreciate. Acest statut îl putem avea fie rămânând niște fiice cuviincioase și obediente în familie, sub tutela tatălui, fie căsătorindu-ne. Această credință datează din vechi vremuri, atunci când există o vădită inegalitate la nivel social între bărbați și femei în diferite culturi ale lumii.

Iată de ce femeile au fost nevoite să lupte de-a lungul secolelor pentru a primi drepturi egale cu bărbații în societate, și de aici, cunoscuta expresie ” egalitatea între sexe”.

Femeile și-au câștigat, într-un final, independența ca ființe sociale, însă acest lucru interpretat greșit a dăunat treptat feminității lor. DE CE? Pentru că din păcate, fiind nevoite să obțină drepturi naturale egale cu cele ale bărbaților, au învățat să demonstreze, să lupte, să concureze, căpătând calități masculine și uitând uneori de esența lor feminină.

Este firesc să avem aceleași drepturi ca ființe sociale. La alt nivel însă, femeile sunt complementare, nu egale bărbaților. Ca ființe vii, fiecare are rolul său, femeie și bărbat ( gândiți-vă, în primul rând, la procreație).

Trebuie să recunoaștem că în zilele noastre, în mare parte, discriminarea dintre femei și bărbați, s-a diminuat. Pentru situațiile în care ea încă mai apare, eu vă invit la trezirea feminității din noi, nu la luptă. Numai prin feminitate vom putea educa bărbații în privința relaționării și a atitudinii față de femeie. Puțini bărbați în zilele noastre consideră că femeia este mai slabă și că are nevoie de ajutor și protecție. Iar acei bărbați care cunosc asta, simt și acționează în consecință, sunt doriți, apreciați, păstrați și mai ales iubiți de partenerele lor.

De multe ori relația se bazează pe ” a demonstra”  unul altuia. Concurența nu este calea evoluției pentru o femeie. Feminitatea este forța creatoare a Universului. Femeia când este conectată la esența sa feminină are o forță uriașă de materializare. De câte ori v-ați gândit la o persoană și ea a sunat? V-ați dorit ceva și s-a întâmplat? În acele momente ați avut energia feminină amplificată. Femeia în energie feminină își trăiește viața în flux. Femeia în energie masculină luptă pentru existența sa, pentru că trăiește împotriva curentului. Tu, ce alegi?

Un material realizat de Aida Ciortan, ambasadorul designerilor români în Constanța

Sursa foto: Dorina Costras Art