Este sau nu scumpă vacanța de Crăciun sau Revelion în România?

Din cauza pandemiei cu COVID-19 vacanțele și planurile noastre de vacanță s-au năruit, multe dintre ele. Fie că aveam planificată o vacanță în țară sau una în afara țării, restricțiile și închiderea granițelor nu au permis să ne desfășurăm vacanța acolo unde ne doream.

Dacă în sezonul estival românii au preferat Delta Dunării, o vacanță la munte sau pe litoralul românesc, majoritatea cu tichete de vacanță , Crăciun sau Revelion în Bucovina sau Maramureș, ori Delta Dunării mai nou sunt ofertele căutatte pentru cei ce preferă să petreacă cât mai aproape de casă, în România.

Dar care sunt prețurile pentru astfel de vacanțe de Crăciun?

Ei bine cred că deja știm ce prețuri sunt pe Valea Prahovei și comparative cu alte destinații externe, mulți ar alege o destinație externă, dar sunt și tarife în hoteluri și pensiuni destul de accesibile pentru toți.

La un hotel de 3 stele din Băile Felix turiștii vor plăti de la 1553 de lei pentru 3 nopți de cazare pe camera, până la 3394 de lei/camera pentru 4 nopti.

Pentru Băile Herculane turiștii vor plăti de la 1503 lei/camera până la 3433 lei/camera pentru 4 nopți.  La Bran prețul pentru 5 nopți de cazare pleacă de la 2917 lei în EarlyBooking și poate ajunge pana la 6200 de lei chiar pentru 3 nopti.

La Gura Humorului un sejur de Crăciun pleacă de la 884 lei/3 nopti/camera și poate ajunge până la 2800 de lei/3 nopti/camera.

Pentru cei curajoși Delta Dunării la un resort de 5 stele Crăciunul costă 1100 de euro/3 nopti/camera, la un resort de 4 stele 540 de euro/camera/ sejur de 3 nopți, iar pe litoralul românesc în Mamaia de la 1800 lei/cameră.

Dacă tot am vorbit de Crăciun, să nu uităm și Revelionul. Cât îi poate costa noaptea de revelion pe români.

La un hotel de 4 stele din Băile Felix, turiștii vor plăti de la 5190 de lei/camera/sejur de 5 nopti până la 6500 de lei/camera/sejur de 5 nopți.

În Băile Herculane 4 nopți în noaptea de revelion îi vor costa pe turiști de la 1653 lei/sejur/camera la un hotel de 3 stele, și poate ajunge până la 5660 lei/camera/sejur 6 nopți. La Bran pentru 4 nopți de cazare vor scoate din buzunar de la 4500 de lei/sejur/camera până la chiar 9000 de lei.

În zona moldovei la Gura Humorului un cuplu va plăti pentru un sejur de 3 nopți la un hotel de 3 stele de la 2121 lei până la 5000 de lei pentru 4 nopti la un hotel de 4 stele.

Pentru un revelion de 4 nopti în Maramureș la un hotel de 4 stele, turiștii vor scoate din buzunar de la 3659 lei pana la chiar 8061 lei în regim ALL INCLUSIVE.

Pentru Delta Dunării prețurile pornesc de la 350 euro pana la 716 euro pentru 3 nopți/cameră.

Pe litoral costul revelionului la un celebru hotel din Mamaia de 4 stele pleacă de la 5518 lei/sejur/camera.

Acestea sunt doar câteva oferte pe care le avem la ora actuală în agențiile de turism. Așteptăm și alți operatori să își anunțe pachetele și ofertele.

Și să revenim la întrebarea din titlu, ”este sau nu scumpă o vacanță de Crăciun sau Revelion în România în acest an?”. Ofertele în agențiile de turism sunt pentru orice buzunar. Costul vacanței crește în funcție de destinație și evident numărul de nopți de cazare, serviciile incluse și gradul de confort pentru fiecare.

Nu ezitați să vă sunați agentul de turism și să vă rezervați vacanța de Crăciun sau Revelion în acest an, pentru că după atâta timp merităm să ne relaxăm departe de casă. O vacanță e benefică oricând.

Sunt Ionuț Chirică managerul agenției de turism Johny Touring și vă mulțumesc pentru că ne sunteți alături în rubrica Travel a revistei Axelardsboudoir. Ne vedem în următorul articol când vom vorbi despre destinațiile de vacanță externe și țările care și-au deschis porțile pentru turiști.