Paul Sichigea, un tânăr regizor și scenarist de la malul mării

Pasiunea pentru cinematografie începe la vârsta de 3 ani. Odată cu vizionarea seriei “Terminator”, totodată puternic marcat de rolul negativ tipic masculin și de dramele profunde ale filmelor anilor `80-`90, se naște visul măreț de a deveni actor.
După o perioadă lungă în care activitățile personale au fost cu totul diferite, se revine asupra vechii pasiuni, odată cu realizarea primului proiect amator, intitulat simplu ”Buncărul”, în 2013. După o perioadă de 2 ani de documentare și studiu, urmează al doilea proiect de film amator (în genul Horror), denumit ”Necunoscut”.
După jonglarea cu tehnica precum ”found footage” și stiluri consacrate (în genul ”Blair Witch Project”), se trece la primul mediumetraj, în 2016 – ”La apus”. Se adoptă un scenariu mult mai amplu, backstory bine conturat și multe alte tehnici de filmare, toate reprezentând primele încercări de a adopta stilul convențional. În aceeași perioadă, cu o puternică influență a stilului cinematografic ”Neo-Noir”, se începe scrierea scenariilor sub această formă.
2016 vine, așadar, cu ”La apus”, urmat la scurt timp de ”Fuga” – primul thriller, apoi se trece la primul lungmetraj, îndrăzneala dând roade prin ”Spre cer”, acesta fiind de asemenea o premieră în orașul Constanța – mediatizat îndelung în Dobrogea și apreciat. Urmează proiectul amator (comedie) ”Niște domni”, o adaptare după o piesă a lui Tudor Mușatescu, ca o dorință personală de a adapta o piesă pentru un examen de actorie (în cadrul Facultăți de Arte din Constanța).
În 2018, vine vremea celui de-al doilea lungmetraj, intitulat ”Darius” – un film bazat pe un caz celebru de corupție și viol, ce a avut loc în Europa între anii 2008-2010. ”Darius” a avut un impact puternic în rândul publicului constănțean, fiind prezentată povestea reală – adaptată pentru film, un laitmotiv de o mare profunzime ce a reușit să atingă sufletul multor oameni, părinți și tineri. Filmul a fost mediatiatizat intens încă de dinainte de lansarea sa, subiectul devenind cunoscut și în alte țări din Europa, dar și în SUA.
În 2019, este absolvită Facultatea de Arte (actorie), urmând participarea la cursurile de master în scenaristică (Dramaturgie de Film și TV). Pe 31 octombrie 2019 este lansat primul documentar al regizorului (Undeva, pe Valea Carasu), realizat în satul Făclia din Județul Constanța, un proiect apreciat de populația locului și care a avut un impact extraordinar de peste 7000 de oameni în mai puțin de 24 de ore de la lansare.
Pe data de 18 decembrie este lansat ”Întoarcerea” – o idee mai veche – realizat ca ”dramă”, o poveste care prezintă simplist povestea a doi tineri îndrăgostiți care sunt supuși unor grele încercări în ceea ce privește relația lor aparent perfectă.
În prezent, se lucrează la un film, pregătindu-se cel mai amplu proiect de până acum, momentan in fază de producție.

Interviu Brad Fiedel | Interview with Brad Fiedel

https://www.youtube.com/watch?v=k9Fu_Tzd39o&feature=share&fbclid=IwAR2BNfJ9mqdG4BX3abpNxZzvvTCTpbIKkDwK8Q0q3oX4WADa643iojjJBhg