Interviu cu actorul Geo Dobre

Actorul Geo Dobre s-a făcut remarcat prin interpretarea unor roluri importante în telenovelele româneşti. După ani buni în care nu a mai apărut pe sticlă, actorul s-a reprofilat, aşa că a dat camerele de filmare pe catedră. Puţini ştiu că, de trei ani, Geo Dobre predă actoria la Universitatea Ovidius din Constanţa. Este destul de greu, pentru că studenţii sunt cam superficiali, spune el, însă practică această meserie cu pasiune.
Născut în 1954 la Constanţa, Geo Dobre a fost atras de teatru şi film încă din fragedă pruncie. De mic copil, s-a înscris la Casa Pionierilor la un cerc de teatru, participând frecvent la tot felul de acţiuni şi spectacole, unde recita poezii sau interpreta diverse roluri în piese de teatru. A devenit cunoscut publicului larg datorită prestaţiilor sale în filme, dar şi telenovele, precum „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, „Ultimul corupt din România”, „De ce eu?”, „Iubire ca în filme”, „Lacrimi de iubire”, „Inimă de ţigan”, „Triunghiul Morţii”. După ani şi ani, Geo Dobre a revenit pe plaiurile natale, la Constanţa, şi încearcă să le insufle pasiunea pentru actorie tinerilor aflaţi la început de drum. Puţini ştiu azi că actorul predă de nouă ani „Actoria” la Universitatea Ovidius din Constanţa.
Actorul Geo Dobre își petrece mult timp în Constanta, oraș unde are rude, și pentru că de bătrânul Tomis îl leagă amintiri frumoase. Când nu are filmări stă aici și se recrează.
Într-una din zilele petrecute în orașul de la malul mării l-a surprins și Paul Sichigea și nu a ratat momentul pentru a-i lua un interviu renumitului actor român Geo Dobre. În interviu se vorbește despre celebrități, drumul către succes, munca asiduă a unui actor de calibru, despre sentimentele pe care ți le oferă o scenă de teatru, dar și apariția într-un film. Interviul este realizat  în august 2020.
Interviul îl puteți accesa aici.
https://www.facebook.com/paulsichigearegie/videos/1264016957275423/