La pas prin Roma. Prima oprire: TRASTEVERE

Cartierul Trastevere e poate cel mai pitoresc loc pe care-l vei vizita în Roma. Are un farmec aparte și emană o atmosferă tipic italienească.

Străzile înguste și pietruite, clădirile pline de flori, magazine , micuțe dar cochete, cofetării, librării unde o carte costă doar 1 euro, terase unde la ora prânzului nu ai unde să arunci un ac, muzica ce se aude dinăuntrul lor, toate crează o atmosferă de ”dolce far niente” de care ai vrea să te bucuri întreaga viață.

M-am plimbat ore în șir prin acest cartier și am savurat fiecare clipă. Mai ales că Trastevere găzduiește și câteva universități americane private, iar locuitorii cartierului, care se numesc trasteverini se laudă cu faptul că Ennio Morricone, celebrul compozitor de muzică de film și regizorul Sergio Leone ar fi frecventat una din școlile catolice din cartier.

În Trastevere găsești câte un obiectiv la tot pasul.

Printre ele, fântâna din Piața Santa Maria și biserica cu același nume. După ce te-ai odihnit ân tihnă pe o băncuță din lăcașul de cult, ia-o iar din loc și nu te opri până nu simți că atmosfera boemă a cartierului ți-a umplut sufletul.

Cum ajungi în acest loc, unde italienii spun că ai ajuns degeaba în Roma dacă nu ai trecut măcar o dată pe aici?  La pas, cu harta în mână. Sau poți urma sfatul meu: mai poți pleca spre Trastevere și de la Castelul Sant Angelo care se află la o distanță de 30 de minute de mers pe jos de pitorescul cartier.

Un articol realizat de Liliana Enache.

Foto: arhiva personală